Kezdő oldal Hírek Internet és Hosting Önkormányzatoknak Felügyelet Elérhetőség
Aktuális:
Hoszting szolgáltatás
Ügyfélszolgálat
BsNet Informatikai Kft.
Ügyfélkapu
Önkormányzatoknak / Közérdekű adatok és honlap

Az elektronikus kormányzás előszobája

Napjainkban már egyértelművé vált, hogy a közigazgatás egyik területe sem működhet informatika nélkül, így az önkormányzati szféra sem. Ahhoz, hogy az elektronikus kormányzás létrejöhessen Magyarországon, az önkormányzatoknak is teljesíteniük, kell a rájuk háruló feladatokat. Ahogy az általános országkép alakítása a mindenkori kormányzat feladata, ezzel párhuzamosan az önkormányzatok szerepe a lokális kommunikációban kiemelkedően fontossá vált.

A célszerűség illetve az önkormányzatok szűkös anyagi eszközeivel való gondos bánásmód kizárják, hogy kizárólag csak a hagyományos kommunikációs csatornákat (pl. kidoboltatás, szórólapokon történő tájékoztatás, települési újság) alkalmazzák. Az internet sokszor a legcélszerűbb eszköz, arra hogy egy település bemutatkozzon a világnak, illetve, az önkormányzat vezetése naprakész információkat biztosítson, mind a településen élők, mind a településsel kapcsolatot tartók felé.

Az internet napjainkban már nem csak egy informatikai fogalom és eszköz, hanem az információközvetítés leggyorsabb és egyik legolcsóbb csatornája. Az önkormányzatok internetes megjelenése, ezen belül az információszolgáltatási kényszer az önkormányzatoknál is egyre fokozottabban jelentkezik. Ezzel egy időben soha nem látott lehetőségeket teremt az önkormányzat és az állampolgárok közötti kapcsolatban, valamint a közigazgatásban felgyülemlett óriási információtömeg hasznosítása terén.

Szintén jelentős előny a polgármesteri hivatal terheltségének csökkentése: egy jól megtervezett és karbantartott önkormányzati honlap melynek segítségével jelentősen csökkenthető az ügyintézők információszolgáltatási terhelése azáltal, hogy a hivatalba már egy felkészült és tájékozott ügyfél érkezik. Az elektronikus ügyintézés, amelyre a jogszabályok már kötelezik az önkormányzatokat, jelentős mértékben tehermentesíti az állampolgárt az ügyintézéssel és adminisztrációval való terhek alól, csökkentve egyúttal a hivatal adminisztrációs kötelezettségeit is.

Minden jog fenntartva, 2011. BsNet Informatikai Kft.   |   info@bsnet.hu